All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Η Actelion στηρίζει έμπρακτα το Σύλλογο Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση για την ολοκλήρωση του ξενώνα φιλοξενίας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η φαρμακευτική εταιρεία Actelion Pharmaceuticals Ελλάς στηρίζει τον Σύλλογο Ασθενών "Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας" και συνδράμει στην ολοκλήρωση του ξενώνα, που στόχο έχει την φιλοξενία ασθενών και των φροντιστών τους, που διαμένουν στην περιφέρεια της χώρας και μεταβαίνουν για τις προγραμματισμένες και μη, επισκέψεις σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Ο ξενώνας, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για να μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα, με έλεγχο κρατήσεων, μέχρι και δέκα άτομα, προσφέροντας διανυκτέρευση και όλα τα εχέγγυα σε ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και στους συνοδούς/φροντιστές.

Η Actelion, στηρίζει  έμπρακτα τη διαμόρφωση και ομαλή λειτουργία του ξενώνα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του συλλόγου για την επάνδρωση του χώρου με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και ειδικά μηχανήματα που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών με πνευμονική υπέρταση. Ταυτόχρονα, θα συμβάλει και στην ολοκλήρωση του ξενώνα με τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό και τα αναγκαία για την διαμονή των ασθενών και των φροντιστών τους.

Ο Σύλλογος Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση έχει ως βασικό σκοπό την εξασφάλιση μιας σωστής ποιότητας ζωής των ασθενών, μέσω προγραμμάτων και δράσεων που διενεργεί στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της οικονομικής και ψυχολογικής επιβάρυνσης των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, «γεννήθηκε» και η ιδέα της δημιουργίας του ξενώνα ως μια παροχή που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς της επαρχίας να μεταβούν στην πρωτεύουσα εύκολα και χωρίς επιπρόσθετο κόστος διαμονής. Σε αυτή την προσπάθεια, η Actelion είναι παρούσα και στηρίζει το Σύλλογο με όλα τα μέσα που μπορεί να παρέχει. Ο Νοέμβριος είναι παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο και η συνδρομή όλων είναι απαραίτητη, για να έρθει ο Ασθενής στο επίκεντρο των δράσεων που συντελούν στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς του.

Η Angela Crespo, Γενική Διευθύντρια της Actelion Ελλάς σχολίασε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε κοντά στους Ασθενείς με  Πνευμονική Υπέρταση σε κάθε τους βήμα. Η ολοκλήρωση  του ξενώνα από τον Σύλλογο Ασθενών μας βρίσκει αρωγούς σε αυτό το έργο, που στόχο έχει την βελτίωση και την διευκόλυνση των ασθενών στην καθημερινότητά τους. Οι ασθενείς από την επαρχία έχουν το δικαίωμα σε εύκολη πρόσβαση,  χωρίς το επιπλέον κόστος διαμονής στην πρωτεύουσα, προκειμένου να ακολουθήσουν το πρόγραμμα παρακολούθησης από το θεράποντα ιατρό.  Η Actelion στηρίζει το Σύλλογο Ασθενών σε αυτή του την προσπάθεια, έμπρακτα, βοηθώντας στην επάνδρωση του ξενώνα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και εξοπλισμό.»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών "Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας – H.P.H" και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού PHA Europe, Ιωάννα Αλυσανδράτου, μίλησε για την σημασία της δημιουργίας του ξενώνα ασθενών και φροντιστών, τονίζοντας τα εξής: «Η ενίσχυση και η  προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση είναι για εμάς ένας καθημερινός, δύσκολος αγώνας, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αποτελεί κύριο μέλημά μας. Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε να καλύψουμε μια μεγάλη ανάγκη για τους συνασθενείς μας από την περιφέρεια δημιουργώντας έναν ξενώνα φιλοξενίας τους. Αυτός ο νέος χώρος είναι ένας χώρος προσωρινής διαμονής που απευθύνεται σε ασθενείς και φροντιστές που έρχονται στην Αθήνα για τις θεραπείες τους, αλλά και σε μόνιμη βάση για συνασθενείς μας που βρίσκονται σε ανεργία και δεν έχουν μόνιμη κατοικία, με στόχο την πρακτική αλλά και οικονομική διευκόλυνσή τους. Όλοι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η οικονομική και ψυχολογική κατάπτωση των ασθενών μας αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα της νόσου μας και άρα το ότι η  οικονομική ελάφρυνση για αυτούς τους ασθενείς είναι ζωτικής σημασίας. Ο ξενώνας μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του αφού φιλοξενεί μια οικογένεια σε μόνιμη βάση και εξυπηρετεί καθημερινά ασθενείς και φροντιστές από την επαρχία προσφέροντας την ανακούφιση που χρειάζονται ερχόμενοι για θεραπείες στην Αθήνα. Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εν καιρώ κρίσης στην χώρα μας εμείς είμαστε και θα είμαστε κοντά στον πάσχοντα από πνευμονική υπέρταση με κάθε τρόπο».

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500