All for Joomla All for Webmasters

Φ Φαρμακείο

ΠΦΣ: Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ως κατεπείγουσες προτεραιότητες, ο συνδυασμός του οποίου είχε ηγηθεί ο νέου πρόεδρος του ΠΦΣ είχαν θέσει:

Την άμεση αποκατάσταση της καθημερινότητας  του φαρμακοποιού. 

Την εξομάλυνση στην λειτουργία του Ε-ΔΑΠΥ  και  των  πληρωμών  μας των αναλωσίμων εντός  του συμβατικού πλαισίου και η ταχύτατη διαχείριση των ενστάσεων .

Την πληρωμή των ληξιπροθέσμων.

Την άμεση εφαρμογή φίλτρων αλλά και κόφτη στην διαδικασία έκδοσης των γνωματεύσεων καθώς επίσης και η διασύνδεση του Ε-ΔΑΠΥ με τα λογισμικά  προγράμματα φαρμακείων.

 

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

 1.  Ο επανασχεδιασμός των οικονομικών  του ΠΦΣ με κριτήριο την δραστική μείωση των εξόδων του και την βελτίωση της ανταποδοτικότητας του 0,4%, όπως και με την εφαρμογή κλειστού προϋπολογισμού των εξόδων των μελών του ΔΣ/ΠΦΣ

2 - Η βελτίωση της καθημερινότητας, με τη δημιουργία θεσμικού οργάνου επικοινωνίας του ΠΦΣ με τα πρωτοβάθμια όργανα.

3 - Η αναβάθμιση και ο επανασχεδιασμός του γραφείου τύπου στον ΠΦΣ, για την αμεσότερη και ευρύτερη απήχηση των θέσεων και των δράσεων μας.

 4. Η ανάδειξη του blog του ΠΦΣ στον βασικότερο πυλώνα και την ελκυστικότερη επιλογή ενημέρωσης του κλάδου.

5- Η αναβάθμιση του ΙΔΕΕΑΦ σε σημαντικό εργαλείο επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, εξειδίκευσης και διαφοροποίησης που θα αναδείξουν τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

6 -Η Οικονομική και Τεχνική ενίσχυση των Φαρμακευτικών Συλλόγων για στοχευμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες με συγκεκριμένο περιεχόμενο, σε θεματικές ενότητες, όπως: Ορθοπεδικά, Γαστροστομίες, Αναπνευστικά κλπ.. Οργάνωση και στήριξη  Εκπαιδευτικών Συνεδρίων ανά Περιφέρεια   και καθιέρωση  ζωντανών τηλεεκπαιδευτικών σεμιναρίων   σε   όλους τους Συλλόγους .

7 - Η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης με αντικείμενο, τις δυνατότητες δημιουργίας (σε εθελοντική βάση) Δικτύων Φαρμακείων, είτε με την μορφή συστεγάσεων, είτε με την μορφή εταιριών "ομπρέλα", είτε και τα δύο μαζί, που θα δώσουν την δυνατότητα, η σημερινή θνησιγενής μορφή φαρμακείου να παραχωρήσει την θέση της σε νέες μορφές σύγχρονων μονάδων, με δυνατότητες διείσδυσης και κάλυψης μεγαλύτερου φάσματος Υπηρεσιών Υγείας. Οι Συνεταιρισμοί θα αποτελέσουν  σημαντικό στήριγμα στα βήματα αυτά  και  μέσα από την ενίσχυσή τους  θα βελτιώσουν την παρεχόμενη συνεργατική παροχή υπηρεσιών των φαρμακείων.

8 - Ο  Ορισμός Ορκωτού Ελεγκτή, για τον έλεγχο του ΠΦΣ και των θυγατρικών του εταιρειών.

9 - Η επανεξέταση του ζητήματος διαχείρισης των DATA.

10 - Η Ζωντανή μετάδοση όλων των Γ.Σ του ΠΦΣ.

11 - Την αλλαγή στην διαδικασία των Γ.Σ του ΠΦΣ, παρέχοντας ουσιαστικό βήμα σε κάθε συνάδελφο (εκτός Δ.Σ του ΠΦΣ) να αναπτύξει τις απόψεις του, αφού προηγουμένως και με την πρόσκλησή του στην Γ.Σ έχει λάβει γνώση των αποφάσεων και εισηγήσεων του Δ.Σ του ΠΦΣ προς την Γ.Σ. Επανεξέταση του ζητήματος διήμερων Γ.Σ.

12 -Τον προγραμματισμό περιφερειακών συσκέψεων κατά Διοικητική Περιφέρεια με την συμμετοχή του ΠΦΣ και Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναλυτική προσέγγιση  όλων των προβλημάτων του κλάδου και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500