All for Joomla All for Webmasters

Φ Φαρμακείο

Aναβρασμός με την τροπολογία για το ιδιοκτησιακό

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τροπολογία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το ιδιοκτησιακό, που έρχεται σε συνέχεια της ακύρωσης της σχετικής υπουργικής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.

Η κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών που απείλησαν με κινητοποιήσεις, αλλά ήλθε διευκρίνιση από το υπουργείο η οποία αναφέρει ότι "σκοπός της είναι να καλύψει το νομοθετικό κενό που δημιουργήθηκε μετά την ακύρωση της εφαρμοστικής ΚΥΑ του νόμου 4336/2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και γι αυτό οι ρυθμίσεις της είναι μεταβατικού χαρακτήρα για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Στο διάστημα αυτό θα δίνονται άδειες λειτουργίας φαρμακείου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μόνο σε φαρμακοποιούς".

"Εμείς θέλουμε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ό,τι  ισχύει  σε όλη την Ευρώπη, να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα αυτούσιο το Γερμανικό Νομοθετικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Φαρμακείων", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης. "Θέλουμε να κάνουμε τα 11.000 Φαρμακεία, 11.000 Υγειονομικά Κέντρα  με επιστήμονες Φαρμακοποιούς, με επιστημονική κατάρτιση προσφοράς στη Δημόσια Υγεία. Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σεβαστεί την απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, η οποία άλλωστε συμπίπτει με σχετικές αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης", εξήγησε.

 

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500