All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Τι κρύβει μία ελιά στο δέρμα σου;

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με αυτό το βασικό ερώτημα υλοποιείται και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, το διάστημα 8-12 Μαΐου, με την υποστήριξη της Pierre Fabre, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τον έλεγχο των σπίων τους και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Κάθε χρόνο, οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του εντέρου μαζί. Kάθε 54 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από μελάνωμα. Υπολογίζεται ότι το 201 θα διαγνωστούν 87.110 νέες περιπτώσεις μελανώματος και 9.730 άνθρωποι θα πεθάνουν.
Περισσότεροι από 4300 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην περσινή καμπάνια. Στο ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν, βρέθηκε ότι ένα ποσοστό 43% των συμμετεχόντων έχουν πάθει έγκαυμα στο παρελθόν κι αυτό οφείλεται στη μη συνεπή χρήση του αντηλιακού. Μόλις ένας στους 4 Έλληνες είναι συνεπείς στη χρήση του αντηλιακού και εφαρμόζει πάντα αντηλιακή προστασία όταν εκτίθεται στον ήλιο. Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν βάζουν αντηλιακό ούτε όταν κάνουν ηλιοθεραπεία!
Τα σημαντικότερα μέτρα για την πρόληψη του μελανώματος είναι η φωτοπροστασία που περιλαμβάνει αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού (11 π.μ.- 4 μ.μ.), η παραμονή στη σκια, η κάλυψη με ρούχα (θα πρέπει να είναι ελαφριά και με πυκνή ύφανση), η χρήση καπέλων και γυαλιών ηλίου και η σωστή επιλογή και εφαρμογή του αντηλιακού.
Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αλέξανδρος Κατούλης, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, «η τακτική καθημερινή χρήση αντηλιακού, με δείκτη 15 ή μεγαλύτερο, μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης μελανώματος κατά 50% και του ακανθοκυταρικού καρκινώματος κατά 40%».
Πολύ σημαντική είναι για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, που αυξάνει τις πιθανότητες πλήρους ίασης του ασθενούς είναι η ενημέρωση των ασθενών και η παρακολούθηση της υγείας του δέρματός τους.
Στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση από τους συμμετέχοντες δερματολόγους. Για να κλείσετε το ραντεβού σας τηλεφωνήστε στο 2152158523 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.euromelanoma-greece.gr

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500