All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Επιτυχής τοποθέτηση του σύγχρονου συστήματος Heartmate3 στο Ωνάσειο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στο τέλος Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο επιτυχής τοποθέτηση του πλέον σύγχρονου συστήματος υποστήριξης της αριστερής κοιλίας της καρδιάς (HeartMate 3) σε 22χρονη ασθενή. Η ασθενής πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια και η τοποθέτηση του συστήματος υποστηρίζει τη λειτουργία της καρδιάς έως ότου βρεθεί το κατάλληλο καρδιακό μόσχευμα.

Η HeartMate 3 είναι ένα εξελιγμένο σύστημα υποστήριξης της καρδιάς που εξασφαλίζει τη ροή του αίματος μέσω ισχυρού μαγνητικού πεδίου, έτσι ώστε να μειώνεται η τριβή και η πιθανότητα δημιουργίας θρόμβου.  Η HeartMate 3 αντλεί έως και 10 λίτρα αίματος το λεπτό και δίνει τεχνητό παλμό κάθε δύο δευτερόλεπτα.  Το μέγεθος της νέας αντλίας είναι μικρότερο σε σχέση με τις αντλίες παλαιότερης γενιάς, γεγονός που διευκολύνει τους χειρουργικούς χειρισμούς κατά την τοποθέτηση, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών και βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητα ζωής τους.

Από το 2003, έτος έναρξης του Προγράμματος Μηχανικής Υποστήριξης της Καρδιάς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχουν τοποθετηθεί 140 συστήματα υποστήριξης της καρδιάς σε 133 ασθενείς. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα τοποθέτησης συστημάτων υποστήριξης της καρδιάς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου λειτουργεί ως γέφυρα προς τη μεταμόσχευση.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500