All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Ώρες αγωνίας για τους διαβητικούς σε Αττική και Πειραιά

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Συνεχίζεται η ανησυχία των ατόμων με διαβήτη σε Αττική και Πειραιά λόγω της μη διάθεσης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού από τα φαρμακεία, αν και η αποπληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο Οργανισμός φαίνεται να εξελίσσεται θετικά.


Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, οι αποπληρωμές προχωρούν, ενώ μένει ανεξήγητος ο λόγος της συνέχισης των κινητοποιήσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους συνεχίζουν τη μη διάθεση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη.
Ποιες είναι επιτέλους οι ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ απέναντι στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής με αποτέλεσμα να διατηρεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος κλειστά τα φαρμακεία;, αναρωτιούνται οι διαβητικοί σε ανακοίνωσή τους.
Η ανησυχία των ανθρώπων με διαβήτη σε Αττική και Πειραιά εντείνεται συνεχώς, καθώς δεν έχουν επανέλθει σε κανονική και πλήρη λειτουργία τα φαρμακεία.
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριο Μπερσίμη, με κύριο θέμα την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων ατόμων με διαβήτη και πώς αυτοί θα μπορούν να προμηθεύονται στο επόμενο χρονικό διάστημα το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό τους και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Διευκρινίστηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλίσει τους ανθρώπους με διαβήτη θα «ενεργοποιήσει» τη συγκεκριμένη επιλογή στην περίπτωση που η «αναστολή πίστωσης» αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για το σακχαρώδη διαβήτη των φαρμακοποιών συνεχιστεί και μόνο τότε.
Συμπεραίνουμε πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη συνέχιση αναστολής της πίστωσης από τα φαρμακεία της Αττικής. Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη της Αττικής δεν θα γίνουν υποχείρια κανενός συμφέροντος και αναμένουμε να μπει σε εφαρμογή η εν λόγω εναλλακτική επιλογή του ΕΟΠΥΥ.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500