All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Ε. Μπιλιράκης: Απαισιόδοξος για την πρόοδο (!) της Ιατρικής

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η πρόοδος της Ιατρικής είναι αξιοσημείωτη: Η πρόσφατη έγκριση της θεραπείας CART που μετατρέπει γενετικώς τα κύτταρα του ασθενούς προκειμένου να αναγνωρίζουν και να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα, αποτελεί ορόσημο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Παράλληλα, στο τελευταίο Eurogin παρουσιάστηκε ένα νέο θεραπευτικό εμβόλιο για τον καρκίνο που οφείλεται στον HPV, ιός που ενοχοποιείται πλέον, όχι μόνο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, του αιδοίου και του πρωκτού, αλλά και για το 50% των καρκίνων του στοματοφάρυγγα, τον καρκίνο του προστάτη, του οισοφάγου και του πνεύνομα! Το νέο εμβόλιο, με αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 60% μπορεί να θεραπεύσει ακόμη και τον διηθητικό καρκίνο!

Παρά τις εξελίξεις αυτές ωστόσο, ο γυναικολόγος κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δεν θεωρεί καλά αυτά τα νέα. Γιατί; Γιατί η πρώτη θεραπεία, τo Kymriah, το οποίο χορηγείται στους ασθενείς σε μία μεμονωμένη δόση και πρέπει να παρασκευαστεί ειδικά για αυτούς, κοστίζει 475 χιλιάδες δολάρια, ενώ το εμβόλιο για τον HPV, 150 χιλιάδες δολάρια!

"Το κόστος αυτών των νέων, εξατομικευμένων θεραπειών, θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση τεράστιων ανισοτήτων στον τομέα της υγείας. Ο μέσος όρος ζωής θα πέσει λίγο, όμως κάποιοι (οι έχοντες) θα μπορούν να ζουν περισσότερα από 150 χρόνια", τόνισε χαρκτηριστικά ο κ. Μπιλιράκης, στο περιθώριο του Forum της ΕΠΕΜΥ για το Ageing-Μεγαλώνοντας, που πραγματοποιήθηκε στην Πορταριά Πηλίου.

 

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500