All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Ελλάδα, προορισμός εξωσωματικής

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια από το εξωτερικό επισκέπτονται την Ελλάδα αναζητώντας υπηρεσίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Οι βασικότεροι λόγοι για τον οποίο συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκη, Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο, Διδάκτορα Πανεπιστημίου Βόννης, Iδρυτικό μέλος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life στη Μαιευτική Kλινική ΙΑΣΩ, και Επιστημονικό Υπεύθυνο του εξειδικευμένου Κέντρου Woman Center Αthens- Care & Cure, είναι τρεις:

α. Ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα πιο φιλελεύθερο νομικό  πλαίσιο, που επιτρέπει διαδικασίες που δεν επιτρέπονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα, η ηλικία μέχρι την οποία μπορεί να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση μια γυναίκα είναι μεγαλύτερη αυτής που ισχύει σε άλλες χώρες. Επίσης, στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο επιτρέπει τόσο την παρένθετη μητρότητα και τη δωρεά ωαρίων. Το νομικό πλαίσιο μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την επιτυχία της εξωσωματικής; Πώς; Ενώ στη Γερμανία, για παράδειγμα, ο εμβρυολόγος πρέπει να αποφασίσει την πρώτη μέρα μετά τη γονιμοποίηση ποια έμβρυα θα καταψυχθούν, λόγω του πολύ αυστηρού πλαισίου βιοηθικής που υπάρχει στη συγκεκριμένη χώρα, στην Ελλάδα τα έμβρυα επιλέγονται κατά την τρίτη ημέρα, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα να επιλεγούν τα καλύτερα έμβρυα και κατ΄επέκταση αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής.

β. Ότι η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες με πολύ καλή γνώση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

γ. Μπορεί να προσφέρει πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με 20-30% μικρότερο κόστος.

Πολλά ζευγάρια από μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες απευθύνονται στον Δρ. Ιωάννη Ζερβομανωλάκη και στο Woman Center για επίλυση των προβλημάτων γονιμότητας που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Η πολυετής εμπειρία του σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ευρώπη και στην Αμερική, όπου ασχολήθηκε και εξειδικεύθηκε σε όλο το φάσμα περίθαλψης ζευγαριών με υπογονιμότητα και σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης τον καθιστούν έναν από τους πιο εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Σε συνεργασία μάλιστα με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη, το Ιnstitute of Life, που διαχειρίζεται πάνω από 3.000 ζευγάρια το χρόνο με θέματα γονιμότητας, ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες θεραπείες και μεθόδους προσφέροντας λύσεις γονιμότητας για κάθε ζευγάρι. «Οι εξελίξεις στην Επιστήμη την τελευταία δεκαετία επιτρέπουν πλέον σε κάθε γυναίκα μόνη της να προγραμματίζει τη ζωή της, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να αποκτήσει παιδιά. Πριν από δέκα χρόνια μιλούσαμε για κατάψυξη εμβρύων με την προϋπόθεση ότι η γυναίκα είχε σύντροφο. Σήμερα, κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως αν έχει σύντροφο ή όχι μπορεί να αποφασίσει μόνη της για το μέλλον της, αφού με την κατάψυξη ωαρίων, κάθε γυναίκα μπορεί πλέον να σταματήσει το βιολογικό της ρολόι και να παρατείνει τη γονιμότητά της» επισημαίνει ο Δρ. Ζερβομανωλάκης.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500