All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Η συμβολή του βελονισμού στον Ογκολογικό ασθενή

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η χρήση του βελονισμού εδώ και πολλές δεκαετίες είναι γνωστή για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της φαρμακευτικής αγωγής του ογκολογικού ασθενούς.

Σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο επιστήμονες από τη Νέα Υόρκη, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία ανέπτυξαν τα οφέλη που έχουν οι διάφορες εφαρμογές του βελονισμού στον Ογκολογικό ασθενή. Στο International Conference ALMA AGOM "ACUPUNCTURE AND INTEGRATED MEDICINE IN ONCOLOGY", που πραγματοποιήθηκε 23 & 24 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, ανάμεσα στους διεθνείς προσκεκλημένους και ομιλητές, συμμετείχε από τη χώρα μας η Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου – Γενική Ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

Ο βελονισμός, μεταξύ άλλων, αναστέλλει τους εμετούς καθώς και τις στομαχικές διαταραχές που προέρχονται από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Επίσης, βελτιώνει αισθητά την αϋπνία του ογκολογικού ασθενούς. Παράλληλα βοηθάει σε όλα τα συνοδά προβλήματα που δημιουργούνται σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως οι διαταραχές του εντέρου, οι αλλεργίες στα φάρμακα κ.α. Άλλη μία δράση του είναι η βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης του ασθενούς. Επεμβαίνοντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα βελτιώνει το άγχος και την διάθεση του ανθρώπου.

Αρκετά χρόνια τώρα έχει δημιουργηθεί ο μη κερδοσκοπικός, πολυεπιστημονικός οργανισμός (SIO) Society for Integrative Oncology, (https://integrativeonc.org/) ο οποίος έχει επισημάνει τις ωφέλειες του βελονισμού σε αυτές τις περιπτώσεις, ως συμπληρωματική θεραπεία για καρκινοπαθείς.

Άλλωστε σκοπός του οργανισμού είναι να προωθήσει μια ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη βασισμένη σε τεκμήρια για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που  πάσχουν από καρκίνο.

Σε πολλές κλινικές παγκοσμίως, ο βελονισμός εφαρμόζεται στις ογκολογικές νοσοκομειακές θεραπείες.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500