All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

11 χρόνια Τράπεζα Αίματος DEMO

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Για δεύτερη φορά εντός του 2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των εργαζομένων της DEMO ABEE. 

Η ημέρα οργανώθηκε, όπως κάθε φορά τα τελευταία 11 χρόνια, στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας φαρμάκων DEMO, σε συνεργασία με το ΓΝ Ευαγγελισμός.

Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται κάθε χρόνο είναι διαθέσιμες για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει για τους εργαζόμενους της εταιρείας αλλά και τις οικογένειές τους (παιδιά, γονείς, συζύγους και φιλικά πρόσωπα) κάτι που πολλές φορές έχει αποδειχθεί σωτήριο για ανθρώπους της DEMO που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Αίμα χρειάζονται οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, τα άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (λευχαιμία, αιμορροφιλία κα.), περιστατικά βαριάς γαστρορραγίας και ασθενείς κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.  

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το 2015 συγκεντρώθηκαν συνολικά 538.580 μονάδες αίματος, 318.044 από εθελοντές αιμοδότες και 220.536 από δότες αντικατάστασης, δηλαδή συγγενείς και φίλους. Επιπλέον, το 2015 εισάγαμε 27.050 μονάδες αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό για την κάλυψη μέρους των αναγκών των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ! 

Η Ελλάδα, κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2011, η Ελλάδα ικανοποιεί λιγότερο από το 50% των ετήσιων αναγκών της από εθελοντές αιμοδότες.

Η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Εργαζομένων της DEMO, εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, τομείς «Εργαζόμενοι»  και «Κοινωνία».     

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500