All for Joomla All for Webmasters

Ε Επικαιρότητα

Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας: Πυρήνας η Εταιρική Ευθύνη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στη Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας, η Εταιρική Ευθύνη δεν είναι απλά «μια καλή ιδέα». Βρίσκεται στον «πυρήνα» της ταυτότητάς μας, καθώς πιστεύουμε ότι η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Υγείας προς όλους τους συμπολίτες μας αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.

Πρόγραμμα «Συμβάλλω»: Μια καρδιά αφιερωμένη στην προσφορά

Έτσι, και με αφορμή τη συμπλήρωση 165 χρόνων δραστηριοποίησης της εταιρείας BAUSCH+LOMB στον κλάδο της φροντίδας και της υγείας των ματιών, η ανάπτυξη του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Συμβάλλω» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Σκεπτόμαστε με γνώμονα τα ουσιαστικά προβλήματα, αναπτύσσουμε δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις ευαισθησίες της κοινωνίας, με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Η «καρδιά» του «Συμβάλλω» είναι οι εργαζόμενοί μας: ένα εθελοντικό πρόγραμμα προσφοράς, που ξεκίνησε το 2016, με φιλοδοξία να αφήσει το δικό του κοινωνικό αποτύπωμα και που ήδη μετρά σημαντικές δράσεις, όπως πρωτοβουλίες για τη στήριξη παιδιών και εφήβων, αιμοδοσία, αθλητικές δραστηριότητες με φιλανθρωπική διάσταση, εκστρατείες ενημέρωσης της κοινής γνώμης, σε θέματα πρόληψης και θεραπείας από σοβαρές ασθένειες, καθώς και ενέργειες ενίσχυσης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Πολύ πρόσφατα, σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα» και με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το  «Συμβάλλω» βρέθηκε δίπλα στους μικρούς αγωνιστές της ζωής, κάνοντας τη δέσμευσή του για προσφορά, πράξη.

 

Η Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας στο πλευρό του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»

Τον Νοέμβριο του 2017, η ομάδα δρομέων της Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας, στήριξε τη «Φλόγα», με τη συμμετοχή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα, η δράση είχε σημαντικό κοινωνικό σκοπό, καθώς εταιρεία και εργαζόμενοι συγκέντρωσαν το ποσό των 3.350€, για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Συλλόγου. Αντίστοιχα το 2016, συγκεντρώθηκε, με τον ίδιο τρόπο, το πόσο των 3.545€, το οποίο διατέθηκε για την ανακαίνιση του Σπιτιού των παιδιών της «Φλόγας»,  που βρίσκεται στην οδό Αιγίου 6-8, στου Γουδή.

 

Εθελοντική δράση στο “Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Μια ιστορία αγάπης

Στις 19 Δεκεμβρίου 2017, η Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας οργάνωσε εκδήλωση προσφοράς και προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου, στο Σπίτι “Του Χαμόγελου του Παιδιού”, στα Μελίσσια, στην Αττική, με τη συμμετοχή 40 εθελοντών - εργαζομένων της εταιρείας. Εμπνεόμενοι από τις αξίες του “Συμβάλλω”, οι εθελοντές δημιούργησαν μια μεγάλη αγκαλιά για τα 27 παιδιά του Σπιτιού, πέρασαν μια δημιουργική μέρα μαζί τους, οργανώνοντας δραστηριότητες που βελτίωσαν τη ζωή στο σπίτι, διασκέδασαν και φρόντισαν την υγεία των μικρών μας φίλων. Η Bausch + Lomb Ελλάδας προσέφερε ένα πλήρη οπτομετρικό έλεγχο σε όλα παιδιά του Σπιτιού, ηλικίας από 20 μηνών έως και 17 ετών. Η εξέταση έγινε στην Κινητή Διαγνωστική, Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά “Του Χαμόγελου του Παιδιού”. Ο εξοπλισμός της Μονάδας προήλθε από χορηγία της Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας, η οποία συμμετέχει ενεργά σε ανάλογες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο σπίτι, οι άνθρωποι της  Valeant / Bausch + Lomb δώρισαν αντικείμενα και ανακαίνισαν το σαλόνι με καινούργια έπιπλα, που συναρμολόγησαν επί τόπου, αλλά και πολύχρωμες ταπετσαρίες, που διακόσμησαν τους τοίχους, με τη βοήθεια των παιδιών! Παράλληλα, στο playroom μια ομάδα διασκεδαστών απασχόλησε δημιουργικά με παιχνίδια τα παιδιά. 

Στον κήπο, οι εθελοντές καθάρισαν τα φυτά και φύτεψαν 70 νέες γλάστρες με χειμερινά λουλούδια, που οι ίδιοι προσέφεραν στο σπίτι. Στο τέλος της ημέρας, όλοι μαζί γευμάτισαν στο BBQ, που διοργάνωσε η εταιρεία με επαγγελματίες μάγειρες, υγιεινά πιάτα, υπέροχα γλυκά και χρήσιμες συμβουλές διατροφής.

Κατά τον αποχαιρετισμό, ο Γενικός Δ/ντής, της Valeant / Bausch + Lomb Ελλάδας, κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης, έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο “Του Χαμόγελου του Παιδιού”, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, για το εξαιρετικό έργο τού Οργανισμού, και ανέφερε:  “Η εταιρεία μας δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει Το Χαμόγελο, με πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αναβάθμιση της υγείας και της διαβίωσης των παιδιών, μιας και στη Valeant ακράδαντα πιστεύουμε πως η επιχειρηματικότητα πρέπει να συναντά τις ανάγκες των παιδιών μας!»

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500