All for Joomla All for Webmasters

Ε Επιστημονικά Νέα

Η Νovartis ξεκινά δοκιμή ανωτερότητας μέσω άμεσης σύγκρισης της σεκουκινουμάμπης και αδαλιμουμάμπης

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Novartis ανακοίνωσε την έναρξη της SURPASS, μιας κλινικής δοκιμής άμεσης σύγκρισης της σεκουκινουμάμπης έναντι της προτεινόμενης βιοομοειδούς αδαλιμουμάμπης στην αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ). Η SURPASS είναι η πρώτη κλινική δοκιμή άμεσης σύγκρισης που μελετά την ανωτερότητα της σεκουκινουμάμππης στην επιβράδυνση της οστικής βλάβης στη σπονδυλική Η SURPASS, επί του παρόντος, στρατολογεί ασθενείς και η πρώτη επίσκεψη πρώτου ασθενούς πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2017.


Η SURPASS και η EXCEED ανήκουν σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ρευματολογίας για τη σεκουκινουμάμπη. Η EXCEED είναι μια κλινική δοκιμή άμεσης σύγκρισης της σεκουκινουμάμπης έναντι της αδαλιμουμάμπης στην ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), η οποία ήδη στρατολογεί ασθενείς. Η EXCEED είναι η πρώτη μεγάλης έκτασης διπλά τυφλή, άμεσης σύγκρισης κλινική δοκιμή έναντι της αδαλιμουμάμπης στην ΨΑ με την ανωτερότητα ως πρωτεύον καταληκτικό σημείο“.
«Η σεκουκινουμάμπη υποστηρίζεται από ισχυρά κλινικά δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, ενώ έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερους από 125.000 ασθενείς παγκοσμίως», δήλωσε ο Vas Narasimhan, Global Head, Drug Development και Chief Medical Officer της Novartis. «Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από ΨΑ και ΑΣ δεν μπορούν να απολαύσουν μια κανονική ζωή, καθώς παρουσιάζουν επίμονο πόνο και κόπωση, και διατρέχουν κίνδυνο μακροπρόθεσμης απώλειας της κινητικότητας. Οι ασθενείς αυτοί αξίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία και ευελπιστούμε ότι οι δοκιμές EXCEED και SURPASS θα δώσουν πολύτιμες απαντήσεις για τους γιατρούς και τους ασθενείς όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων».
Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος στοχευμένος βιολογικός παράγοντας που αναστέλλει συγκεκριμένα την IL-17A, θεμελιώδη κυτταροκίνη που εμπλέκεται στη φλεγμονή των ενθέσεων στη σπονδυλαρθρίτιδα, η οποία παίζει πολύ βασικό ρόλο στην ΨΑ και την ΑΣ. Και οι δύο παθήσεις είναι δυσάρεστα αυτοάνοσα νοσήματα με υψηλό κίνδυνο απώλειας της κινητικότητας. Περίπου 40% των ασθενών με ΨΑ θα αναπτύξουν μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων και μόνιμη σωματική παραμόρφωση. Για τους ασθενείς με ΑΣ, η φλεγμονή των ιερολαγόνιων αρθρώσεων και ο σχηματισμός νέων οστών της σπονδυλικής στήλης συσχετίζονται με τα αυξημένα επίπεδα IL-17A, με τα σοβαρά περιστατικά να εξελίσσονται σε μη αναστρέψιμη σύντηξη της σπονδυλικής στήλης.
Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος και ο μοναδικός πλήρως ανθρώπινος αναστολέας της IL-17A που είναι εγκεκριμένος για τη θεραπεία της ΑΣ, της ΨΑ και της ψωρίασης. Έχει επιδείξει ταχεία και διατηρούμενη αποτελεσματικότητα, καθώς και ένα συνεχώς ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του άλγους στο σημείο της ένεσης σε ποσοστά παρόμοια με εκείνα του εικονικού φαρμάκου. Έως σήμερα, η σεκουκινουμάμπη έχει χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 90.000 ασθενείς παγκοσμίως.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500