All for Joomla All for Webmasters

Π Πολιτική Υγείας

Ξανθός: "Προσπαθούμε για ένα αξιοβίωτο μέλλον για τους ασθενείς"

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε πληγές του παρελθόντος που δεν έχουν ακόμη κλείσει και στη σκληρή δουλειά προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών παρά τους λιγοστούς πόρους αναφέρηκε από το βήμα του 6ου συνεδρίου ασθενών, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Προτεραιότητες του υπουργείου είναι σύμφωνα με τον ίδιο η καθολική κάλυψη όλων των ασθενών, η ευστάθεια του συστήματος υγείας και η ηθικοποίηση συνολικά στον χώρο της υγείας.
"Το μεγάλο και διαρκές στοίχημα είναι να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Παραμένει δύσκολο για ανασφάλιστους και ασφαλισμένους. Σε αντίθεση με ό,τι λένε οι Κασσάνδρες έχουν όλοι πλέον πρόσβαση στα καινοτόμα φάρμακα.

Με τις γνωστές καθυστερήσεις, αλλά με την τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, με έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και με αποκεντρωμένες δομές προσπαθούμε να καλύψουμε το μεγάλο κενό στην υγεία.

Σε ό,τι αφορά την ηθικοποίηση δεν υπάρχει πλέον συγκάλυψη των φαινομένων σπατάλης, ανομίας και διαφθοράς. Καθημερινά παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια, ή τίθενται σε διαθεσιμότητα, ή ακόμα και απολύονται όσοι δημόσιοι λειτουργοί πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη».

Στο επίκεντρο υγείας οφείλει να είναι ο ασθενής.

Με τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, με δομές ψυχικής υγείας και με άλλες κοινωνικές δομές και με τη συμμετοχή εκπρόσωπων ασθενών σε όργανα του υπουργείου Υγείας προσπαθούμε με όλες μας τις πρωτοβουλίες για τη φροντίδα και την υποστήριξη των ασθενών.

Όσον αφορά το θέμα του φαρμάκου έχουμε συζητήσει με φορείς της φαρμακοβιομηχανίας και με συλλόγους ασθενών ότι υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις και αυτό το επικοινωνούμε και στους δανειστές μας. Με σοβαρότητα και τεκμηρίωση ήρθε η ώρα να συζητήσουμε την αναθεώρηση των ορίων δαπανών υγείας, όπως η φαρμακευτική δαπάνη. Χρειαζόμαστε παρεμβάσεις διαρθρωτικού τύπου. Θα βγάλουμε σύντομα το νομοσχέδιο για την Επιτροπή ΗΤΑ σε δημόσια διαβούλευση για να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα. Κρίσιμο ζήτημα παραμένει το ζήτημα διαπραγμάτευσης προσιτών τιμών φαρμάκων για όλες τις παθήσεις.

Προσπαθούμε για ένα αξιοβίωτο μέλλον για τους ασθενείς στην Ελλάδα. Η υγεία παραμένει δείκτης ευημερίας, αξιοπρέπειας και ζήτημα δημοκρατίας", τόνισε ο υπουργός.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500