All for Joomla All for Webmasters

Π Πολιτική Υγείας

"Πόλεμος" Πολάκη- ΠΟΕΔΗΝ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με ακραίες εκφράσεις «προσκύναγες τον Βενιζέλο και έγλειφες τον Αδωνι», «..που σας έκοψε την μάσα και τις εξυπηρετήσεις», «αποδεικνύεσαι, ότι είσαι το ίδιο ξεφτίλας [..]» «η θέση σας είναι στα σκουπίδια της ιστορίας» «Αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη» ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης χρησιμοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για να "απαντήσει" στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική Guardian. Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ, που εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει ότι θα κάνει μήνυση και αγωγή κατά του κ. Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, στο δλετί τύπου αναφέρεται: "Η συνέντευξη στη GUARDIAN αναδεικνύει την διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας των Δημόσιων Νοσοκομείων. Γιατί η κυβέρνηση δεν το χρησιμοποιεί το δημοσίευμα ως ευκαιρία εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές να εξαιρεθεί η Υγεία από τα Μνημόνια;

Είναι σαφές από την αντίδρασή τους ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να  επιτυγχάνει τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα από τη συνεχή μείωση των Δημόσιων Δαπανών Υγείας. Οι ζωές των Ασθενών που χάνονται θεωρούνται για την κυβέρνηση παράπλευρες απώλειες για την διατήρηση της καρέκλας της εξουσίας.

Λευκή πετσέτα έριξε η κυβέρνηση στη φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν είναι ΚΕΕΛΠΝΟ να ανεβάζει και να κατεβάζει Προέδρους ο ανεκδιήγητος κος Πολάκης.

150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές από τους χειρισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ του κου Πολάκη. Πέρυσι πέθαναν ασθενείς από τη γρίπη. Διασωληνωμένοι Ασθενείς είναι στους θαλάμους ή σε ράντζα λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ  εκλέγεται ευτυχώς από τους εργαζόμενους. Ο κ. Πολάκης μπέρδεψε την εξουσία, το Κράτος με τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Κοιτάξτε ποιοι μιλάνε για εξυπηρετήσεις!

1.     Αυτοί που μετατάσσουν 100 Διασώστες Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε Διοικητικές θέσεις υποβαθμίζοντας περαιτέρω την διαχειριστική ικανότητα του ΕΚΑΒ και αδιαφορούν που πεθαίνουν οι Ασθενείς αβοήθητοι στα σπίτια τους ή στην άσφαλτο.

2.     Αυτοί που ακύρωσαν 500 προσλήψεις πέρυσι στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να βάλουν τα δικά τους παιδιά και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Ασθενείς με γρίπη και στοιχίζει ζωές καθημερινά.

3.     Αυτοί που δεν δίστασαν να διώξουν πειθαρχικά τη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού του Βενιζέλειου Νοσοκομείου χωρίς να φταίει για το θάνατο της άτυχης Μελίνας για να βγάλουν λάδι το σόι του κου Πολάκη.

4.     Αυτοί που λένε ότι οι λιγοστοί Νοσηλευτές πλέκουν αν και δίνουν τη ζωή τους να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα.

5.     Αυτοί που δεν δίστασαν παράνομα να καρατομήσουν και συνεχίζουν την καρατόμιση δεκάδων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, επειδή δεν είναι αρεστοί αν και απαγορεύονται με δικό τους Νόμο (4369/2015).

6.     Αυτοί που έχουν μετατάξει δεκάδες Νοσηλευτές σε Διοικητικές θέσεις, σε Γραφεία Διοικητών ΥΠΕ, σε Γραφεία Υπουργών.

7.     Αυτοί που δεν είναι ικανοί να προσλάβουν μια χούφτα Ακτινοφυσικούς και να διαθέσουν λίγα ευρώ για να υποδεχθούν τα ακτινοφυσικά μηχανήματα, Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου και πεθαίνουν οι καρκινοπαθείς στις λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία.

Μιλάνε για προσλήψεις προσωπικού. Στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουμε μόνο τηλεπροσλήψεις. Αποχώρησαν τα 7 χρόνια των Μνημονίων 25.000 και δεν προσλήφθηκαν οι 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι σύμφωνα έστω με ότι ορίζουν τα Μνημόνια (για κάθε πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη). Υποσχέθηκε 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ο κος Τσίπρας 2 Απρίλη 2015 έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ήταν άλλο ένα ψέμα. Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500. Με λίγους επικουρικούς και προγράμματα εκπαίδευσης δεν φτιάχνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Οι μόνες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι 600 από προκήρυξη της προπροηγούμενης κυβέρνησης.

Μιλάνε για κατάργηση του 5ευρω και Δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων. Το μέτρο αυτό δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Το πληρώνουμε εμείς 800 εκατ. ευρώ το χρόνο από το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης της Υγειονομικής περίθαλψης στους μισθούς και τις συντάξεις.

Και μάλιστα τα χρήματα δεν καταλήγουν στα Δημόσια Νοσοκομεία το ΕΣΥ. Τα Νοσοκομεία με 1,15 δις κρατική χρηματοδότηση πέρυσι και εφέτος προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση κατά 30%. Γι’ αυτό οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3 δις ευρώ με στοιχεία ΓΛΚ. Γι’ αυτό υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γι’ αυτό θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη πληρώνεται από τη τσέπη των Ασφαλισμένων. Τα βιβλιάρια Ασθένειας παίζουν πια διακοσμητικό ρόλο. Ασθενείς με χρόνια προβλήματα αναγκάζονται να παίρνουν φάρμακα μέρα παρά μέρα, αντί για κάθε ημέρα, επειδή δεν έχουν χρήματα (πληρώνουν συμμετοχή και τη διαφορά μεταξύ πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων).

Για τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τις άναρθρες κραυγές.

Υπάρχουν στοιχεία στο ΚΕΕΛΠΝΟ αφού λειτουργεί το πρόγραμμα «Προκρούστης» που ενημερώνεται καθημερινά από τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Ας τα δώσουν στην δημοσιότητα. Εμείς λέμε ότι οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις πριν την κρίση ήταν 5% επί των εισαγωγών στα Δημόσια Νοσοκομεία, όσο ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έτος 2012 ήταν 10% επί των εισαγωγών και το έτος 2016 είναι 15% επί των εισαγωγών. 2.000 θάνατοι κατ΄ έτος  σχετίζονται με τις Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.

Θα καταθέσουμε Μηνυτήρια Αναφορά στον κ. Πολάκη και αγωγή. Τα χρήματα θα τα διαθέσουμε για την υποδοχή ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου από τα επιλεγέντα Νοσοκομεία.

Οι απαξιωτικές, υβριστικές και παντελώς ανάρμοστες στα πλαίσια οποιασδήποτε δημόσιας τοποθέτησης, εκφράσεις, που μόλις πριν από λίγη ώρα ανέρτησε ο κύριος Πολάκης εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της ίδιας της οργάνωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μόνο πράγμα, που αποδεικνύουν είναι την σύγχυση του και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται, όταν έρχεται αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια την πραγματικότητα.

 

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500