All for Joomla All for Webmasters

M Marketing

4 εναλλακτικά «φάρμακα» για τη γρίπη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η γρίπη μας έχει χτυπήσει πια την πόρτα. Πέρα από το εμβόλιο, που αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον ιό, όταν κάποιος προσβληθεί από γρίπη, εκτός από τα ΜΗΣΥΦΑ που μπορεί να δώσει ο φαρμακοποιός για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, υπάρχουν και κάποια πολύ χρήσιμα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν- διαθέσιμα σήμερα και σε συμπληρώματα διατροφής. Ορισμένοι πελάτες του φαρμακείου, εκείνοι που είναι υπέρ των πιο φυσικών, εναλλακτικών λύσεων, θα βασιστούν πιο πολύ σε αυτά τα συμπληρώματα για να ξεπεράσουν τη γρίπη, παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Mayo Clinic, 40% των ασθενών, δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν εναλακτικές θεραπείες και οι περισσότεροι ότι τις προτιμούν από τις συμβατικές. Παρακάτω, σας παραθέτουμε 4 σημαντικά, “φυσικά” όπλα κατά της γρίπης.


1. Αμερικάνικο ginseng
Το ginseng έχει πάρα πολλές ενδείξεις. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά “γιατρικά” της φύσης. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, το τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη και στη θεραπεία της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως π.χ. του συγκυτιακού ιού. Το Ginseng βελτιώνει την επιβίωση των επιθηλιακών κυττάρων στους πνεύμονες, που μπορούν να επηρεαστούν από τη γρίπη. Όταν χορηγηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα,  έχει πολλές θετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα: διεγείρει τις αντιικές πρωτεΐνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική απάντηση του οργανισμού. Έχει επίσης παρατηρηθεί, μείωση στον αριθμό των φλεγμονοδών κυττάρων στα τοιχώματα των βρόγχων.
 
2. Εχινάκεια
Αυτό το ροζ λουλούδι είναι γνωστό για την απαράμιλλη ικανότητά του να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτή η ιδιότητά του φαίνεται να οφείλεται στα συστατικά που περιέχουν τα άνθη, τα φύλλα και οι ρίζες του. H εχινάκεια περιέχει φλαβονοειδή, ινουλίνη, πολυσακχαρίτες και βιταμίνη  C. Δεκάδες μελέτες επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση του συγκεκριμένου φυτού στο ανοσοποιητικό σύστημα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, η εχινάκεια μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσει κανείς κρυολόγημα κατά 58% και μειώνει τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά μιάμιση ημέρα. Η εχινάκεια είναι αρκετά ασφαλής για πολλούς ασθενείς, όταν λαμβάνεται από το στόμα, για μικρά διαστήματα.


3. Σαμπούκος

O σαμπούκος είναι ένας μιρκός θάμνος, τα άνθη και τα μούρα του οποίου βοηθούν σημαντικά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης, όταν χορηγηθούν με την έναρξη των συμπτωμάτων. Ο σαμπούκος έχει την ικανότητα να μειώνει το πρήξιμο στους βλεννογόνους, ανοίγοντας τους αεραγωγούς και ανακουφίζοντας σημαντικά από τη ρινική συμφόρηση. Ο σαμπούκος διαθέτει επίσης αντιικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιγριπικές, ακόμη και αντικαρκινικές ιδιότητες. Σύμφωνα με στοιχεία από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η χρήση του σαμπούκου μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της γρίπης έως και κατά 3 ημέρες.

4. Βιταμίνη C
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά της φύσης, που βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των οστών και των φλεβών. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics, οι ασθενείς που λαμβάνουν βιταμίνη C βίωναν κατά 85% λιγότερα συμπτώματα όταν προσβάλλονταν από τον ιό της γρίπης, σε σχέση με όσους δεν είχαν λάβει τη βιταμίνη. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν η βιταμίνη C χορηγηθεί πριν ή αμέσως μόλις ξεκινήσουν τα συμπτώματα της γρίπης, μπορεί να ανακουφίσει με επιτυχία τον ασθενή και να προλάβει τυχόν επιδείνωση των συμπτωμάτων.

PHARMACY TODAY

Το νέο site ενημέρωσης των φαρμακοποιών

Email:

Info@pharmacytoday.gr

Τηλ.:

210 9574500

Φαξ:

210 9574500